söndag 14 juni 2009

Tsunami? 11 september?

Ja vad ska man jämföra Jan Björklund med när det gäller den svenska skolan? Nu vill fanskapet ta ifrån folk möjlighet att läsa upp sina betyg på Komvux. "Slöseri med samhällets resurser." Jovisst, den svenska skolan ska vara samhällsfinansierad och inget privilegium för förmögna. "De kan få TENTA upp betygen." Jaha, så det räcker med en enda test? Vad är det för jävla kunskapssyn? Elever som kan visa upp kunskaper muntligt under en längre period men svårare skriftligt under ett enda pressat tillfälle? Räknas inte de in i "kunskapsskolan"? "Ta platserna från icke godkända elever." Vem är det som sablat sönder Komvuxplatserna om inte majorn själv? Skolplikt till 17 år. Ja, det går väl inte att höja den mer eftersom myndighetsåldern kommer ivägen. Skulle vara en syn om snuten kom och hämtade skolkande 19-åringar.

Jan Björklunds nya skollag får betyget Icke Godkänd. Björklund får ingen försittning. Snarare avstängning med omedelbar verkan. Åtminstone från platsen som skolminister. Däremot skulle han må bra av en grundläggande gymnasieutbildning på Komvux.

3 kommentarer:

Lolla sa...

Folkpartiets skolpolitik är en strävan tillbaka till den tid då arbetarklassen inte läste vidare. Jag har svårt att tolka den på ett annat sätt. De vill skydda sitt medelklassrevir genom att stänga ute oss. Därför dessa angrepp på vuxenutbildningen. Att ta bort högskolekompetensen på yrkesutbildningen är en del av samma plan. Tror jag.

Caligula sa...

Jag är säker på att det är så, Lolla. Gymnasieprogrammen skiktas i teori, praktik och lärling. Komvux massakreras. 25:4-regeln tas bort. Högskolekompetens tas som sagt bort...

A-kasseavgiften höjs och det snackas om att den ska vara obligatorisk, så de arbetslösa själva ska finansiera sin arbetslöshet. Samtidigt som de går ur facket en masse för att de inte har råd. Arbetsrätten urholkas för att slutligen avskaffas. JOB-are tvingas till skitjobb ingen vill ha och som arbetsgivarna får skattepengar för.

Målet är ett 3/3-samhälle bestående av en medel- och överklasselit på chefsnivå, anställd arbetskraft och en slavklass bestående av arbetslösa, pensionärer och sjuka.

Konspiratorisk? Moi?

Caligula sa...

Edit. 2/3-samhälle