torsdag 18 juni 2009

Vänsteruppercut




Dags att boxas lite åt vänster. Om det behövs. De svenska vänsterledarna verkar sikta på att jabba ner sig själva.


1. Lars Ohly, ordförande för Vänsterpartiet. Efter fiaskot i EU-valet menar han och partikamraten Jonas Sjöstedt att utträdeskravet är "orealistiskt" och "orimligt". Det har varit "ett hinder i valrörelsen att vi är så kritiska till EU att vi vill gå ur" (DN, 9 juni).Minns ni hetsen inför förra riksdagsvalet? När Ohly både slutade kalla sig kommunist och gick ur Svensk-Kubanska Vänskapsförbundet? Enbart för att inte tappa röster? Att han vrider sig och mesar med det uppenbara syftet att inte tappa röster tycker jag är ynkedom. Offentligt dessutom. Man skäms ju själv. Och tror han att V kommer att vinna nåt på att ge upp utträdeskravet? EU-motståndarna kommer snarare att vända sig till Miljöpartiet (vars ledning ju också gett upp utträdeskravet) eller ge fan i partipolitiken. Själv kommer jag bara att tänka på Björn Afzelius låt "Europa":

"Opportunister gå hem! Ni var aldrig min vän! Och vem behöver väl livströtta poser? Det ni stödjer för da'n skall ni snart lämna kvar, för ni driver dit vindarna blåser!"

2. Anders Carlsson, ordförande för Kommunistiska Partiet. I ett offentligt möte med Nordkoreas ambassadör förra veckan sa han bl.a.: "I den sistuationen kan man inte hävda att just Nordkorea skall avstå från kärnvapen. Åtminstone gör inte vi kommunister det, vårt kärnvapenmotstånd till trots. Tvärtom anser vi att det är riktigt av Nordkorea att utveckla kärnvapen. För att vetskapen om att Nordkorea kan försvara sig med samma medel förhoppningsvis avskräcker USA från det kärnvapenkrig som USA uttryckligen planerar."

"Förhoppningsvis".... USA bombade skiten ur Irak efter falska påståenden om massförstörelsevapen. De hotar Iran med samma sak med hänvisning till deras nukleära program (som kanska bara handlar om kärnkraft). Nu uppmuntrar Kommunistiska Partiet Nordkorea att utveckla kärnvapen. Trots sitt "kärnvapenmotstånd". Så skapar man fred och stabilitet i världen från en proletär göteborgsk horisont...

2 kommentarer:

Lolla sa...

Att kritisera reformister och stalinister är INTE att slå vänster ut! ;D

Caligula sa...

Egentligen har du så rätt så rätt! ;-D