lördag 31 oktober 2009

Beträffande "sharia-lagstiftning" och andra barnsligheter

Ofta är vuxna barnsligare än barn. Samhällets värdegrund är en produkt av en långvarig historisk kamp. Den vi har handlar om morsans ålder. Och går längre fram.

Hon växte upp med hyfsat konservativa fattiga landsbygdsföräldrar. Detsamma gäller min farsas föräldrar. Eller hans nuvarande sambos uppväxt i en statarfamilj med vidriga klasskillnader vid Marsvinsholms Slott.

Efter andra världskriget växte det historiskt unika som kallas det svenska välfärdssamhället till. Efter en allians mellan arbete och kapital. Det äventyrade knappast kapitalismen som system utan stärkte det starkare. Samtidigt hindrade det oss från att bli det 2/3-samhälle vi närmar oss idag. Det stärkte tankarna på att arbetarna och medborgarna skulle ha medinflytande.


Arbetarna stärkte sina positioner genom (det manligt dominerade) facket och MBL! Kvinnorna stärkte sina positioner och gör det mer och mer (trots att de som arbetarna i helhet har en backlash-offensiv mot sig)!

På 1950-talet eller nåt infördes religionsfrihet i Sverige! Att de homosexuella får gifta sig handlar om några dagar sen!


De med "kristna värderingar" (alla från KD till vänster om SAP) och vill omsätta det har alla möjligheter de vill! De med "islamiska" dito har ingen chans! Därför är debatten löjlig i sig!

Inga kommentarer: