måndag 5 oktober 2009

Länge leve den Victorianska eran!


Lettlands premiärminister Valdis Dombrovskis slår tillbaka mot Sveriges regerings nykoloniala krav på gamla Livland:

"-Jag har haft samtal med IMF och EU-kommissionen också, de har inte varit i närheten av den aggressivitet som Anders Borg har visat."

"-Jag kan inte se hur ytterligare budgetjusteringar skulle kunna förbättra läget, sade Dombrovskis och påminde om att huvudsyftet med programmet är att få en bra ekonomisk återhämtning, inte att strypa den."


Lettlands regering har utan tvekan en sundare ekonomisk insikt än vår egen kära Allians med nerskärningar som religiös dogm.


"Låt kungen bestämma vem som ska bli statsminister. Det anser Blekingemoderaten Annicka Engblom som nu i en motion till riksdagen förslår att kungen återfår sin gamla roll som försvann 1975 genom den nya regeringsformen.
- Tiden är mogen att rätta till en del av detta, menar Annicka Engblom..... Det kanske tyngsta skälet att låta kungen - och i framtiden kronprinsessan Victoria – få ansvaret för att bestämma vem som ska regera i Sverige är att monarken är partipolitiskt neutral, menar Annicka Engblom..... Kunglig fest, glans och högtid blir i deras ögon något negativt. Jag tycker att vi ska värna om monarkin. Den är en del av vårt kulturarv och av vår svenska identitet, anser Annicka Engblom."

Underbart! Under drottning Victoria kan vi kanske kväsa balterna för gott och återupprätta det gamla svenska Stormaktsväldet? Ärat kommer vårt namn att gå över Jorden! Moderata Arbetarepartiet har stora visioner i Finanskrisens förfall!

Inga kommentarer: