lördag 2 januari 2010

Nyår i Malmö - Lund








Så har Martin Lund firat nyår i Malmö - Lund! I Hårdrockens Tecken (\m/ <---- ni vet det där)!

Bodoni

Julmat med Linn i Gunnesbo, sen bar det av till Malmö och Bodoni! Glenn spelade enbart underbar gammal heavy metal i sitt DJ-bås! Sen gick Carnival Sun på! Eller Carnival Saxon som jag började kalla dem! De lät väldigt mycket Saxon, t.o.m. sångarens röst påminde om Biff Byfånes! Jag blev ju knappast förvånad över att de drog av en cover på Saxons "And the band played on"! Jag blev faktiskt ganska impad av bägge banden! Inte minst av att de fick plats på den minimala scenen allihopa, hehe!

Efter dessa gick Kiss-coverbandet Cold Gin på! Jag trodde att det antingen skulle bli kul eller pinsamt! Hoppades på kul! Och det blev det! Inget smink, platådojor eller eldsprutande! Men en kavalkad av 70-talsstänkare som "Strutter" och "Love gun"! Den enda låten som inte var 70-tal var "Lick it up", avslutaren innan extranumren!

Distortion

På nyårsafton avnjöts en räkmacka som förrätt och en laxplanka till varmrätt! (Jag upptäckte att jag nog är allergisk mot att skala potatis! Bokstavligt!) Mycket mumsigt! Inför tolvslaget tog vi pågatåget till Malmö! Vi var ytterst nära att behöva fira det nya året på detta tåg eftersom det stannade hela tiden och blev nervigt försenat! Men det var glada och roliga ungdomar att festa med på tåget och ha allsång till Simon & Garfunkels "Cecilia" och Blind Guardians "Valhalla"! Och vi hann precis till Stortorget när klockan slog gott nytt år! Det var riktigt iskallt ute, men fullmånen och det gigantiska pariserhjulet lyste upp! Sen blev det fyrverkerier oavbrutet i 25 minuter!

Distortion var ett riktigt kul ställe! Dock dyrt som fan med 150 kronor i inträde plus 20 spänn i garderoben! Men det tog man till viss del in på att det var gratis snacks i baren, haha! Ölen var dyra, men min Malmö-kompis Martin bjöd mig och Linn på varsin Staropramen! Sen fick det både smaka och kosta! Vakten som muddrade mig undrade vad det var för nåt hårt jag hade i fickan! Jag kan läsa hans tankar: "Vapen? Knark?" Det var såpbubblor! Som jag lät fröken Storck (hon i Trauma Machine, se mitt Malmöfestivalbloggande) blåsa in det nya metalåret med vid inträdet! Jag träffade några stycken jag kände där: Martin, Erika, Emil, Kristina .... om ni nu vet vilka dessa är! Det var en massa korridorer, smårum med bar, diskotek... jag fick frihetskänslan av att vara ombord på en rockkryssning! De stängde fem och det blev ytterligare ett sent sänggående! Men klart värt det!

Det är underbart att vara omgiven av flippiga och roliga hårdrockmänniskor! Då känner jag mig hemma! Hoppas på mycket sånt även nästa år! HMJ! \m/

Inga kommentarer: