fredag 8 januari 2010

Låt oss dö ensamma


Det bästa med fredagar är nog att man kan spela musik lite längre fram på kvällen. Jag börjar dock dan mjukt (eller hårt?) med norska Funeral och deras underbara "As the light does the shadow". Älskar man Candlemass, Solitude Aeternus och Isole älskar man även Funeral. Det är samma slags fagra doom metal, ibland tror man t.o.m. att det är Rob Lowe som sjunger. Funeral är måhända lite mer åt det gotiska med klassiska inslag. Vilket knappast gör det hela mindre vackert.

Igår låg jag länge i badkaret och lyssnade på dem. Fantiserade att jag var död och begraven. Att badkaret var en likkista som långsamt fylldes med vatten. Att Dödens varma våta vingar omslöt mig.

Texterna är lika depressiva och morbida och hopplösa. Titlar som "The will to die", "Those fated to fall", "The strength to end it", "Towards the end", "Let us die alone", "The absence of heaven" och "Fallen alone" bådar väl gott (eller ont)?

Lyssna ni också och låt oss dö tillsammans i en familjegrav. Vad sägs om mitt badkar?

4 kommentarer:

dyermaker sa...

Ah... Jag känner att jag ska ha en doomkväll ikväll! :)

Caligula sa...

Har du Spotify och ett badkar så rekommenderar jag denna supermysiga skivan och ett riktigt varmt bad! Not bad at all! Det är livet! ;-p

Magne sa...

Jag lyssnade genom den en gång igår. Inte alls pjåkig. En sån där riktigt mysig skiva. :-)

Caligula sa...

Verkligen! :-)