fredag 8 januari 2010

Fucking jävla fittfredag

Så var det tydligen fredag igen. Med helgledigheten har jag haft svårt att koppla vilken dag det varit. Dessutom har långhelgerna känts som en serie knytnävesslag i magen. Eller kommer att göra det rättare sagt. Eftersom jag förlorar min dagsersättning för varje helgdag kommer nästa månadsutbetalning att svida ordentligt.

Det känns inte kul att ha fredag heller när man inte har nåt att "befrias" från. Det känns mest som ett jävla hån. "Haha, DU är väl ledig så du klarar dig! Din fitta!"

Men kan jag inte sticka ut på stan en runda då? Pigga upp mig? Tänk om jag träffar Kärleken där? Jovisst, men föga kul att trängas bland stimmiga idioter när man själv inte har råd med en isvatten... "Haha! Vill du ha fitta så har du en nära till hands i spegeln!"

Det var viss skillnad när jag jobbade på Volvo. Ett jobb jag verkligen hatade. Då hade jag alltid "Friday on my mind" i skallen och det kändes riktigt kul att gå och helgsopa och lyssna på "Rally" i hörselkåpornas radio. Väl hemma blev det en pizza och en pubrunda!

Å andra sidan ångrar jag knappast att jag bröt med det stället. Och det är väl tio år sen "Rally" sändes. Och det var en riktig höjdare de åren vi kunde komma upp i 17 dagars julledigt. Jag är verkligen inte missunnsam. Men jag tycker att fredagar var roligare förr. Nu är de inte roliga alls. Känns bara som ett hån och en bekräftelse på ett utanförskap.

2 kommentarer:

Agneta sa...

Ahja... upp med nosen nu. Du får snart jobb, jag känner'et på mig!

Caligula sa...

Jag blev mycket piggare och gladare av tre timmar i sol och snö! Men det känns jobbigt när alla är glada över fredag, typ som att vara ensam på julafton... Men det kommer som du säger! :-)