lördag 2 januari 2010

Engel / Samael / Paradise Lost










Jag ångrar inte att jag åkte ner till Malmö och såg dessa på KB i slutet av november!

Engel från Göteborg var första förband. Dessa var riktigt bra i sin melodiösa tungmetal. Jag fick några dekaler av dem som jag får ta och klistra upp nånstans nångång! Jag får dessutom ta och kolla upp deras släpp!

Samael visade att Schweiz inte heter Helvetia för intet! Bäst var avslutande gamla "Into the pentagram" med ett infernaliskt bildspel och ett ännu mer diaboliskt kroppsspråk av Vorphalack (Vorph)!

Huvudanledningen till att jag alltid får kassa konsertbilder är att bandmedlemmarna inte står stilla utan far runt som galningar på scenen. Just därför borde jag kunna få kanonbilder på Paradise Lost! Men nej då! Och de var ändå lika stillastående och lama på scenen som vanligt. Men det är förlåtligt eftersom de har så jävla bra låtar! Inte minst från senaste "Faith divides us - Death unites us" som konserten kretsade kring. Personligen tycker jag att "The Enemy" från deras förra eminenta platta "In Requiem" var bäst. Även titelspåret från skivan. De körde självfallet klassiker som "As I die" och "One second". Riktiga gamla klassiker från "Gothic", "Lost Paradise" och deras tidigare demos saknade jag dock. Men var inte heller beredd på. Där får man hålla sig till skiva. Setlisten var nog ganska exakt som den nedan.

FörloratParadis

Inga kommentarer: