fredag 1 januari 2010

Grymmisgalan - Metal






Nu ska jag börja utse 2009 års bästa skivor! Jag börjar med ett gäng utmärkelser under avdelningen Metal!

Black metal

Årets black metal-Grymmis går till Marduk - "Wormwood"! Detta i hård konkurrens med bl.a. Immortal och Wolves In The Throne Room det väldigt starka black metal-året 2009! Jag älskar episk black metal, och detta kännetecknar "Wormwood" utan att ren mangel saknas! Skivan har en dramatik som ofta får mig att tänka på Celtic Frosts monsterverk "Monotheist"! Mangelduk visar var likkistan ska stå, nackarna krossas och liken ruttna!

Doom metal

2009 års doom metal-Grymmis tilldelas Isole - "Silent Ruins"! Detta i konkurrens med giganter som Candlemass, My Dying Bride och självaste Heaven and Hell! Man blir inte långsammare och släpigare av åldern, tvärtom! Lyssna på Candlemass! Jag hoppas att Isole lyckas behålla sin ungdom och fortsätta skänka oss underskön släp-doom!

Thrash metal


Kreator - "Hordes Of Chaos"! Mille Diavolo och pojkarna kom äntligen med uppföljaren till "Enemy of God"! En rå knytnäve, inspelad live i studio! Punkiga kampsångsrefränger! "Destroy what destroys you"! "Unite to fight! Radical restistance now!" En nekrolog för Eliten! "Chaos!"

Heavy metal

Doro - "Fear No Evil"! Krigarprinsessan Doro slår K.O. på U.D.O. i Tyska Mästerskapen! Trots att de både har samma räckvidd och samma härliga bevarande av heavy metal som den lät på den gamla goda tiden då hårdrockare ännu jagade synthare! En fullpoängare av min blivande fru! Tvättäkta heavy-stänkare i en skön blandning med sensuella ballader!

Industrimetal

Rammstein - "Liebe Ist Für Alle Da"! Natürlich! Här finns ingen som helst konkurrens! Jag kan inte ens komma på någon som kan konkurrera med Rummpstek om Årets Skiva! Återigen har de släppt en totalt bizarr platta, både till text och musik! Sött, fagert, catchy och så brutalt som det bara kan bli på tyska språket!