tisdag 26 januari 2010

Hugojedamej


"Ifall klimatet var en av de största kapitalistiska bankerna, så skulle den rika världens regeringar redan ha räddat den."

Jag har aldrig varit i Venezuela och har ingen järnkoll på läget heller. Dock kan jag inte låta bli att älska Hugo Chavez för hans uttalandens skull!

I Aftonbladet kan man se vilken fasansfull demon Chavez är! Han vill rensa bort Barbie-dockorna från skyltfönstren då de inte är passande eller "pedagogiska" för venezuelanska flickor från ursprungsbefolkningar. Bortsett från etniciteten är det exakt samma debatt som rasat kring Barbie i Sverige så länge jag har levt. Utökat med H&M och annan reklam som uppfattats som "sexistisk". Men jag kan i ärlighetens namn inte se hur Aftonbladet kan få Bardiedockan till en "kurvig plastbit"?!

Vad har Hugo mer hittat på för demoniskt? Tja, han vill döpa om Angelfallen till ursprungsbefolkningens Kerepakupai Meru. Är vi på väg mot en inkadiktatur nu eller? Han hotar även Toyota med att kasta ut dem om de inte gör fyrhjuliga fordon som passar i den venezuelanska terrängen. Riktigt coolt krav på ett megabolag i mina ögon. Även videospel och vapenfixering fick en törn. Liksom hemma i Sverige så länge jag kan minnas.


Vad är nu meningen med dessa "nyheter" från en fattig kontinent med statskupper och hundratusen under rasmassor? Demonisering före ett USA-anfall? Har de inget bättre att komma med i så fall? Manuel Noriega var åtminstone korrupt, knarkhandlare, kannibal och såg ut som en ananas i fejan! Är det meningen att de svenska dagisbarnen ska kräva ett flertusenårigt straff i amerikanskt fängelse för dumma Hugo och (ännu) en "demokratisk" statskupp i Venezuela? Eller turisterna som lyriskt pratar om "Äjndjel Fåååls"?

"Det är upp till oss, att resa Kristus, Muhammeds, jämlikhetens, kärlekens, rättvisans, mänsklighetens fana för den sanna och djupaste humanismen. Ifall vi inte gör detta, så kommer den mest underbara varelsen i universum, människan att försvinna."

Om Dalai Lama eller Moder Theresa sagt detta skulle tårar sipprat fram och Nobelpriset delats ut med stockad röst. Vad har kurvige Hugo att vänta? Ett USA-anfall och en statskupp ivrigt påhejad av Jan Björklund?

Hugojedamej!

Tja-Vez!

2 kommentarer:

Pelé sa...

Ganska bra analys, man behöver inte vara insatt i ämnet för att förstå vad extremhögern håller på med.
Överallt kan man läsa "Chavez säger så" osv. Ytters få är citerade resten bara påhittade.

Om bara fler in kunde inse att USA kommer alltid "demonisera" de som är emot dem, specielt Latinamerikanska stater där många länder idag är självständigt på riktigt.

Många från högern klagar på Chavez men samtidigt applåderade åt kuppmakarna i Honduras, så vem är antidemokratisk?

Caligula sa...

Håller med helt! Svenska Folkpartiet är med i samma "international" som kuppmakaren i Honduras. Och applåderade kuppförsöket mot Chavez 2002...