tisdag 18 augusti 2009

Bara Bhurka


Naser Khader, det danska konservativa partiets talesman i integrationsfrågor, kräver ett totalförbud mot bhurka på offentliga platser i Danmark. Och sanktioner mot de kvinnor som trotsar förbudet och klär sig hur fan de vill. Khader menar att "de bhurkaklädda kvinnorna nu får möjlighet med lagen i handen att visa deras män att det är förbjudet med bhurka i Danmark". Oj, så storsint! Damernas riddare!

Han menar att det inte är en religiös symbol utan enbart en symbol för kvinnoförtryck. Så kvinnorna har ingen fri vilja? I Afganistan kommer talibanerna och stenar dem om de inte bär bhurka. I Danmark ska "politin" komma och ta dem och "loven" straffa dem om de vill gå omkring och andas som Darth Vader. Kanske som en religiös, kulturell eller annan identitetsgrej. Kvinnor ska inte behöva ha hjälp av "lagen" för att vara självständiga gentemot sina män. Varken i Danmark eller Afganistan.

Organisationen Bara Bröst har ju trotsat badreglerna i Malmö och badat topless på badhus. De vill avsexualisera brösten. Inga damer har dock börjat bada topless i simhallarna efter att barbystad badning har tillåtits. Tänk om Malmö kommun skulle införa förbud på bikiniöverdelar? Då kan ju de sexualiserade damerna hänvisa till denna regel i sin avsexualisering? Man blir avstängd och får kanske böter om man inte visar tuttarna?

Är jag gubbslem nu? Självfallet var det inte ett förslag utan en jämförelse med bhurkan. Nä, nu ska jag fortsätta lyssna in mig på The Sounds inför torsdag! Nya "Crossing the Rubicon" innan, mycket bra! Nu härliga "Dying to say this to you"! (Hmmm... är det inte en bröstvårta man skymtar nere i hörnet på omslaget?)

Inga kommentarer: