måndag 10 augusti 2009

"Ställa krav"

"Ja, jag tycker att vi får sätta ett stopp nu! På dom! Ställa krav! Samma som gäller för oss får gälla för dom! Svenskarna måste komma i första hand! Dom kan åka hem om det inte duger!"

Vadå "ställa krav?" Nu tänker jag inte på svennexenofobin ovan utan på mentaliteten hos nya Folkpartiet. Populismen. "Populism" är ett jävla ord. Det kommer från latinets "populus" som betyder "folk". Men "populism" är något lågt. Vilket är ett hån mot folket. Folkpartiet är knappast "folkliga". De utgör den malliga eliten. Lärare, företagare, proffspolitiker... och en viss major...

Varför skulle man INTE "ställa krav" på blattar idag? Man ställer krav på exakt varje medborgare i ett land. Man ställer lika mycket krav på en turist eller annan besökare i ett annat land. Asylsökare har antagligen mest press på sig. Flyktingförläggningar måste vara det närmaste ett koncentrationsläger man kan komma och en helt sanslös tanke. Vad är det för mening med språktester för att svartskallar ska duga i "vårt" land? Jag har jobbat med finnar på Volvo som aldrig lärt sig svenska. (Juggarna ansträngde sig lite mer.) De hade finsk familj och snackade bara soumalainen på jobbet. Då brydde sig ingen. Varför nu? När folk allvarligt pratar om att avskaffa svenskan för engelska? Globaliseringens tidevarv?

"Dom lever i lyx! Vi svenskar har knappast råd att leva så!" Ja, socialen betalar deras lyxbilar trots att man måste sälja sin bil för att få socialbidrag! Fin logik!

Om en svensk tjej visar naken hud i Saudiarabien får hon kliva ner i en hink med syra som fräter sönder huden. Ingen pardon. Hur länge satt inte Annika Östberg i amerikansk finka? Varför består svenska finkor till 90% av människor med utländsk bakgrund? Självfallet för att det är de som har sämst förutsättningar i samhället. För att vi har en strukturell rasism som Folkpartiet surfar på. Att snacka om "dom" är rasism. Att klumpa ihop och kategorisera. Personligheten reduceras till noll. Folkgrupper som slaktar varandra i hemländerna är alla "dom".

"Svenskarna" är i "minoritet" i "ghettot" där jag bor. "Inga svenskar vill bo här längre". Nähä? Vems är felet? "Dom" såklart! Hyran är billig och det är världens bästa naturreservat precis utanför. Vill folk flytta får de göra det. Ingen tvingar folk att bo på Gamlegården. Men är man en mes så är man en mes. Hoppas att ni trivs bättre på nästa ställe. Vi saknar er inte! Duger det inte så...

Inga kommentarer: