söndag 9 augusti 2009

Nihilismus muss sein

Jag lovade min polare Lolla att hoppa på hans trotskistiska ideologi. Att det var min plikt som nihilist. Jag avlossar en antiideologisk tjottablängare nu!

Trotskismen bygger på Leo Trotskijs lära. Som så många socialistiska ideologer jag gillar var han jude: Karl Marx, Rosa Luxenburg, Leo Trotskij... Författare och kulturpersonligheter jag gillar är ofta trottar: Ken Loach, Håkan Blomqvist...

Vad är en trotskist? En äkta leninist! Vad är en leninist? En dogmatisk marxist! Vad är en marxist? En materialistisk kristen hegelian! r:arnas gamla ungdomsutnyttjingsobjekt som propagandatrubadur, geniet Dan Berglund, skrev i samband med en återutgivning av sina skivor att "leninismen förhåller sig till socialismen som talibanerna gör till islam". Jag hade inte kunnat säga det bättre själv! Leninismen är en livsfarlig dogmatisk och bigott vantolkning av marxismen. Stalinismen är en naturlig fortsättning. Men stalinismen var egofixerad och bokstavligt talat en nationalsocialism. Trotskij förespråkade världsrevolutionen. Varje land skulle kasta bort sina orättvisor.

Har jag något emot detta då? Ja!!! När människor bygger sitt engagemang på självrättfärdigande kan det inte gå mer än illa! Stalin gillade Lenin eftersom han "var spydig". Lenin menade i "Staten och revolutionen" att "det beväpnade proletariatet är ingen studentförening och tål inte skämt". Morsan var piga hos en prästfamilj under tonåren innan hon började jobba på en textilfabrik innan den patriarkala socialdemokratin tvingade henne till att förslavas som hemmafru. Farsan har alltid varit fabriksarbetare. Jag har själv varit metallarbetare halva livet. Ingen ska komma och snacka proletariat med mig!

Jag är rebell! Jag vill alltid slåss emot! Äkta kommunism skulle bara bli introvert kristdemokrati! Arbetarklassen kan aldrig ta makten eftersom de är så många och oorganiserade! Men de kan, och bör, försöka! Det farliga med leninister är som sagt att de inte tål skämt. När Marx skrev om "proletariatets diktatur" i "Kommunistiska manifestet" anspelade han på det gamla Rom. Där tillsattes en diktator då och då som en övergångsgrej i politiska kristider. Idag har vi en hyfsat utvecklad demokrati i Sverige och en diktatur skulle vara ett antiklimax. Dessutom har "medelklassen" degraderats till proletariat. Även toppchefer är anställda. Det är inte så enkelt som leninisterna vill göra det. Ärligt talat är tanken på en väpnad revolution i dagens Sverige skrattretande! Leninister är lika bigotta, självrättfärdigande och Pol Pot-mässiga som den kristna högern!

Nihilism kommer från ett ord som betyder "ingenting"! Ideologin bygger på att ingenting existerar: varken sunda ideologier eller sunda tankar. Rättfärdig moral finns inte. Allt ska ifrågasättas!

Jobbigt! Jobbigt! Nåt måste man väl få tro på? Jag är övertygad socialist men vill ifrågasätta! Varje ideologi är en jävla chansning, därmed livsfarlig! Tror man att man sitter inne med den heliga Sanningen bör omgivningen skita i brallan av skräck. Men vad är det för mening om man inte kan kämpa för det man tror på? Jag vill inte vara med! Jag älskar Nietzsche som ifrågasätter allt! Men det får finnas måtta! Hilfe! Hilfe!

3 kommentarer:

Lolla sa...

Yeah, Martin! Tack för inlägget. :D

Trotskismen är vidareutvecklingen av leninismen som är ett praktiserande av marxismen som vetenskap. För det är just det den är – en vetenskap. Marxismen ger oss verktyg att förstå samhällsutvecklingen.

Trotskismen tanke är inte att arbetarklassen ska ta makten. Tanken är att förändra produktionsordningen och på sätt avveckla oss själva som klass. På så sätt kan man inte säga att trotskister tar makten som du skriver. Vi drivs inte av maktlusta utan av klasshat, tron på rättvisa och kärlek till människorna. I ett kapitalistiskt samhälle kan inte människor göra sig rättvisa och komma till sin verkliga rätt. Detta system begränsar oss.

Nihilism är en haschig ideologi. Det finns rätt och fel! Det finns sådant som är sant och korrekt bortom tid och rum. Nietzsche har fel när han skriver att allt är konstruerat.

Jag är dödssjuk och orkar inte skriva ett länge svar. En satans förkylning har drabbat mig.

Nu ska jag vila. LOVE!

Caligula sa...

Jag skrev provocerande och du märkte att jag till slut dissade nihilismen! Min andemening var att man måste ifrågasätta ALLT, inte minst revolutionära kommunistiska idéer som de facto har slaktat folk en masse...

Marxismen funkar som en sociologisk analysmetod. Med den dialektiska materialismen som vetenskaplig grund. Och där har den förtjänster.

Klassamhället är efterblivet och barbariskt. Det ska vi avskaffa! Altruism och kärlek till sin nästa kräver varken religion eller ideologi, det kan man jobba för att uppnå stundligen!

Jag ser mig som historiematerialist och hävdar att Marx och Engeks hade rätt både i den ekonomiska analysen av kapitalismen och historiens drivkrafter (klasskampen ska vi aldrig ge upp!). Faran är dogmatismen: när verkligheten och de vackra idealen inte går ihop har ändåmålen fått helga medlen = Stalinismus!

Därav min "antikommunism", trots att jag egentligen är commie och infraröd ut i fingerspetsarna! ;-D LOVE!

Caligula sa...

Lenin sa "Marxismen är allsmäktig eftersom den är sann". Vilket visar att han tänkte efter religiösa dogmer. Jag säger själv typ: "Marxismen är fruktbar som analysmetod" eller nåt! =)