torsdag 13 augusti 2009

Röda chilifrukter, röda ögon och röda drakar

(Jag spyr! Jag råkade deleta hela bloggen och får skriva om igen...)

Äh, spyr gör jag inte. Men jag har känt mig sumpig i magen hela dan. Inte influensa, magsyra eller nåt sånt. Det är säkerligen psykosomatiskt. Har lite småångest. Ändå propsade jag på att göra chili con carne med färsk habanero idag. Iofs har jag läst att den lilla skitheta chilifrukten kan göra en hög på samma sätt som cannabis eller joggning så varför inte? Men jag älskar het mat! Föredrog dock att hacka den väldigt fint och bara ha i en frukt i en laddning som nästan varar en vecka. Men självfallet skulle man slarva med att tvätta nävarna och propsa på att klia och gnugga sig i ögonen. Fast så hemska röda ögon slapp jag lyckligtvis få. Gott blev det iaf! Och ganska snyggt kolorerat i pannan i början med gul lök och röd och orange paprika. Innan tomatsås och chilipulver gav chilin sin karaktäristiska läckert bajsbruna färg. Flera klyftor vitlök och ett par omgångar cayenne såklart! Kaffe och choklad efteråt, även det ypperliga droger! Att bli hög på när man är låg, hehe.

Tvätta sig ja... Det var inte så lätt när jag bara hade kallvatten hemma. Inte lätt att diska och absolut inte kul att duscha. Fast jag piggnade till av en bokstavlig kalldusch. En ytterst snabb sådan. Jag kände mig ganska mesig. Jag måste fan skärpa till mig. Rycka upp mig. Allt motarbetar inte mig även om det känns så ibland. Och varmvattnet har kommit tillbaka.

Jag var på Arbetsförnedringen idag och fick en JOB-underskrift. På biblan en stund efteråt. Sen Domus och handla chili-grejer. Jag promenerade till Kvantum med en kompis ikväll. Bägge behövde köpa dassapapper. Jag har varit snorig och slemmig ett par dar. Dassapappret sinade ännu mer när jag fixade till chilin. Och åt. Löser upp härligt i näsgången! Men jag fyndade och hittade Euroshoppers skithuspapper som man får mest för pengarna för. Så löste man åtminstone det basala/nasala problemet. Som egentligen är väldigt basic. "Thank you for the toilet paper, the flag´s meaningsless to me" som Dead Kennedys sjöng i "Stars and stripes of corruption".

Var hos farsan en kort stund och fick hans Sommarkort som går ut på lördag. Fyra resor kvar, vilket innebär att jag kan åka ner till Malmöfestivalen både imorgon och på lördag. Fast det är inte så mycket som lockar imorgon. Ilmar Reepalus invigningstal och Grus i dojjans lir under en gigantisk kräftskiva där man själv ska ta med havsspindlarna, njaaa.... Stefan Sundström ska däremot bli kul på lördag!

Vilken musik härskar i högtalarna idag då? Therions underbara "Lepaca Kliffoth"! Kan inte passa bättre med sitt Dragon Rouge-tema till boken jag håller på med: Kennet Granholms skitintressanta och kul skrivna doktorsavhandling "Embracing the dark. The Magic Order of Dragon Rouge - It´s Practise in Dark Magic and Meaning Making". Låg och läste till fyra inatt. Ska snart på den igen! Kul att läsa akademiska arbeten på engelska och ha svårt att slita sig!

Nu ringde min kompis Andreas och snackade och tipsade om Minsks nya skiva! Var kul och uppiggande! Och skivan måste kollas upp, det jag hört av dem har varit helt underbart!

Habanerolänken nedan är oxå rätt kul!

http://www.youtube.com/watch?v=L8ip5oGlMfU

Inga kommentarer: