onsdag 5 augusti 2009

Salve Mors lilla Martin ... fuck! Det sprack!

Börjar onsdagen med kaffe och skivan "Gustavus Rex & Christina Regina" från Musica Sveciae. Musik från svenska stormaktstiden för Gustav II Adolf och drottning Kristina. Som jag fick med när jag beställde min gamla högskolelärare och Näsby-granne professor Marie-Louise Rodéns Kristina-biografi (om det "okända" livet efter abdikationen och flytten till Rom). 1600-talsmusik är coolt, här framfört på barockinstrument (skulle vara fan annars).

Ska ut och kuta lite efter kaffet. Jag, Lejonet från Näsby! Salve decus nasbyorum, Rex Martinus Caligula! Fast jag tycker att Kristina var coolare! Kanske inte när hon fjäskade för adeln och gav bort en massa av kronans gods till dem. Där kan man kanske jämföra med vår tids privatiseringar av offentlig egendom. Men när hon vågade både abdikera från tronen och konvertera till antikrists papistiska irrlära. Tuff brud i lyxförpackning!

Ska ta med ett par plastpåsar och plocka hem björnbär till glassen! Känner mig som en korsning av Mors Lille Olle och Björnen Baloo! Hmmm... Undrar om det var Baloo Olle mötte i skogen när han plockade blåbär? Mowgli hade ju ingen mor så det kunde ju inte vara samma som Olle. Men det var ju geografiska skillnader. Och Kipling sa ju: "Öst är öst och väst är väst, och aldrig mötas de båda". Äh, klart att de gör! Multi-kulti, ffs! =P

Helvete! Nu pissregnar det! Där sprack hela planen! Fuck! Fuck! Fuck!

Inga kommentarer: