tisdag 11 augusti 2009

Lusekoftehandlern i Bergen




Jag bosatte mig ett år i Odd-Svein Tidelags hem i Bergen. Som transexuell taliban tyckte jag att det skulle vara intressant att göra en objektiv observerande fältstudie i en fredsdrabbad region i Nordeuropa.

Odd-Sveins hustru Tine-Tindre Tidelag var väldigt vacker. Hon hade rågblont hår uppsatt i två flätor dom släpade tre meter efter henne på golvet. Vad är Norge för ett land? Geografiskt är det en remsa som består av fjäll. Varje norrman har en "hytte", d.v.s. en brun liten sommarstuga som smälls upp där plats finns. Det finns inte en sten i Norge som det inte står en hytte på som riskerar att glida bort om det skulle börja regna. Varje norsk familj ska ha minst en get. De klär sig i "lusekofte", vilket är en stickad kofta där en maska kallas en "lus". Dessa "löss" blir norrmännen aldrig fria ifrån.

Ända sedan vikingatiden har norrmännens land kännetecknats av en patriarkal struktur där fokus ligger på kärnfamiljen. Kvinnorna ska vistas i hemmet medan männen super och arbetar på oljeplattformar i Nordsjön. Hustrumisshandel är vanligt förekommande, även om de norska kvinnorna är fysiskt starkare än sina män. De största politiska partierna i Norge är det högerpopulistiska och invandrarfientliga Fremskrittspartiet och Kristeligt Folkeparti. Norrmännen är ett väldigt kristligt och fromt folk, vilket spär på den patriarkala strukturen och mannen i familjens absoluta härskarmakt.

Odd-Svein säljer lusekofter till turister. Den röd-blå-vita korsflaggan vajar stolt och den "syttende mai" varje år går i den norska patriotismens färger. Han menar att Norge som bara varit självständigt sedan 1905 ska utnyttja sin frihet. Den svenske grannen är enbart avundsjuk på Norges oljerikedomar och "svensken" ska inte bry sig om att de klubbar söta små sälungar. Och i sann kristlig anda agar sina hustrur. Det är kaerlighed!


En sabla barbarisk avkrok m.a.o.! Fram med kroksabeln! Hela islamiska nationen måste samlas i en jihad mot Norge! Den norska kvinnan måste befrias! Befria! Sharia!

------------------------------------------------------------------------------
Objektiv reseskildring av Ali-Abdullah-Alladin bin-Ole Marve-Mohammad Åsne-Snorre Sturlastad, afgansk OS-medaljör i långdistansskridskor i Holmenkollen 1980-frösihjäl. Akkurat! Dessutom har Jan Teigen skrivit en jojk-visa om mig som kom sist i Eurovision Song Contest: "Ali-Ali-Ali-Ali-Allah!"

Dääää-oooh!!!

Inga kommentarer: