onsdag 7 september 2011

Majorslyftet (en Skola, en Klass, en Magister)


"De [lärarna, min anm.] har ständigt utsatts för påverkan, av politiker, trender, lärarhögskolor, forskare och proffspedagoger i en salig blandning. Det har de senaste decennierna försämrat den svenska skolan...... att vända utvecklingen krävs tydliga kunskapskrav och kursplaner, ökad ordning och kontinuerlig uppföljning av vad eleverna lärt sig."

Major Björklunds trofasta medkrigare skräder inte orden i sitt heliga korståg mot vetenskaplig forskning och oliktänkande politiker! Och slikt är ju självfallet flum och okunskap! Kunskap skapas genom ordning! Och Major'n har skapat ordning! En Skola, en Klass, en Magister! Varför inte göra ett enda stort Kunskapslyft och låta samma ordning råda över hela Svea Rike? Ett Rike, ett Folk, en Major! Folkpartiet har ett förpliktigande namn! Och plikten framför allt! Detta är ingen trend utan kommer att stå som en upprunkad stridskuk i tusen år! Låt hela Sverige lyfta!

Detta kan verklighetens folk i stugorna med barn i skolbänken räkna ut! Låt oss kalla det Mattelyftet! Eller varför inte Husselyftet?

DN-Ledare - Låt hela skolan lyfta


livets bok - vive la reine


Ordning och reda, drill och disciplin!
Lära och lyda, det är melodin!
När man har vant sig så känner man sig fin!
Och länge leve Monarkin!
(Magister Wiehe)

Inga kommentarer: