onsdag 21 september 2011

Folkpartisten - Hård mot de hårda!


Folkpartisten är hård mot de hårda. Sedan Leijonborg har han tio tigrars styrka. Dödskalleringmärkning av varenda bandit. Som har fräckheten att parasitera på skattebetalarnas pengar (det som inte är jobbskatteavdrag eller sänkt restaurangmoms då).

"Folkpartiet vill att dem med socialbidrag ska krävas på motprestationer för att få pengar. Kravet bör regleras i lag och därmed vara obligatoriskt för landets alla kommuner, anser partiet.
Folkpartiets föreslår att de nya reglerna ska gälla för dem som har socialbidrag, eller så kallat försörjningsstöd och som har arbetsförmåga. Enligt partiet ska förslaget leda till att fler kommer i arbete....

Enligt Ullenhag (Erik, FP, integrationsminister och vice partiledare, min anm.) nämner parkarbete, som en typ av arbetsuppgifter som kan vara aktuella för dem med försörjningsstöd och arbetsförmåga. Arbetena ska utföras i arbetsförmedlingens och kommunernas regi.

För de personer som har försörjningsstöd men som inte vill förbinda sig till de krav som partiet föreslår kan det bli aktuellt med en nedtrappning av bidraget.
-Ersättningen får trappas ner om man är arbetsför. Försörjningsstödet är samhällets yttersta skyddsnät. Det är inte tänkt att du ska vara jobbsökande och ha socialbidrag. Då ska du ha a-kassa eller andra system....
Förslaget ska diskuteras på Folkpartiets landsmöte. Ullenhag hoppas att de övriga allianspartierna ska ställa sig bakom förslaget.
-Får vi med oss de andra så borde det bli verklighet med en förändring under mandatperioden."


Tänk om drömmen slår in! Då blir det hårda tag mot buset!

Men man undrar ändå över några små obetydliga smådetaljer.... Är inte socialbidragsnormen satt så att det bara täcker det absolut mest nödvändiga? Fast schampoo, tandkräm, hela kläder och sån lyx kan man kanske dra ner på (man ska ju ändå inte på jobbintervju)? Och de som av Folkpartistens regering blivit utstämplade från A-kassan? Får de nya dagar med straffarbetet i parken? Och kommer kommunerna överhuvudtaget att anställa parkarbetare som gör det snyggt för oss när de kan få gratis straffångar?

Kanske är det ändå allra bäst att ta Stig Dagermans ord bokstavligt: "Nästa åtgärd - De fattiga skjutas! Så sparar kommunen en slant!"

FP: Kräv motprestation för socialbidrag

2 kommentarer:

Anonym sa...

Arbetsföra socialbidragstagare är detta därför att de antingen inte lyckats jobba ihop a-kassa innan arbetslöshet, eller för att de blivit utförsäkrade. De har minst inkomster av alla och har inte rätt att ha ägodelar av värde, för då ska de säljas innan man kan få socialbidrag. De är också givetvis tvugna att vara inskrivna på arbetsförmedlingen och har inte rätt att tacka nej till jobb. Jag tänker inte ta upp frågan om vilka som kan tänka sig anställa en sådan person.

Så varför tycker Folkpartiet "liberalerna" att man ska kräva ytterligare motprestationer av dessa människor? Svaret måste vara: Det sticker i ögonen på folkpartisterna att dessa människor existerar.

Caligula sa...

Exakt så är det!

Kanske vill de utveckla anti-"snällismen"? När de hoppat på svartskallarna med språktest och ungjävlarna i skolan med kateder/kadaver-disciplin så ska rottingen dansa över socialfallen?