onsdag 14 september 2011

Går vidare - i sol, vind och regn (Obs! Spam!)

Jag är inne i Gå vidare-fasen. Och denna vecka har börjat bra. Denna onsdag är inget undantag!

När jag stod och väntade på bussen sex imorse lyste en stor och silvrig fullmåne på en blå himmel. Det var kyligt och jag ångrade liksom igår att jag inte tagit halsduk. Jag sov som en stock på bussen, men piggnade till av den kalla blåsten nere på slätten. Och av ett par muggar kaffe som värmde min frusna hals väl framme på jobbet. Trots kyla och blåst var det skönt att börja med lite utearbete. Potatisen skulle in i jordkällaren och det blev lite sortering av de "historiska" potatisarna (som statarna odlade när det begav sig). Efter fikan kom det en potatisharpa (trä-manick med vev som gallrar bort småpotatis och jord) som vi kånkade in i lidret. Häftig majäng som jag skulle vilja testa!

Men mestadelen av dan satt jag och inventerade böckerna i arbetarbiblioteksmuseet. Till tonerna av psalmer. Lämpligt. Måste lära mig Härlig är jorden till pappas begravning nästa torsdag. Lagom till eftermiddagsfikan blev det riktigt vackert väder och det var härligt att sitta med kaffe ute i solen. Även idag unnade jag mig en varm kanelbulle. Frukosttallriken med stekt ägg, prinskorv, salami, torkad skinka, majonnäs etc. var garanterat LCHF!

När jag kom hem till Kristianstad gick jag direkt till mitt första möte med Vänsterpartiet som medlem. De flesta av dem har jag känt i flera år, så det kändes både tryggt och hemtamt. Som jag sa när Ruzica i Vänsterpartiet sa att jag var känd hos dem i partiet: "Jag var först hangaround, sen prospect, nu är jag medlem!" Nu ser jag fram emot en massa roliga och intressanta möten och konferenser de närmaste veckorna!

Jag promenerade hem i ett varmt och ljuvligt höstregn! Lite lycklig! Kände att jag fångat dagen! Någon som vill köpa den? Dagarna blir bara kortare och kortare nu! Men det gör mig inget! Väl hemma stekte jag upp några korvar som jag avnjöt till Monty Pythons Flying Circus! Aftonens avsnitt hette Spam!* Kanske den roligaste halvtimmen i hela humorhistorien! Nu lite U.D.O. och blogg innan läggdax!

* Spam borde väl vara riktigt LCHF? I synnerhet med bacon, ägg, korv och spam?

Inga kommentarer: