torsdag 15 september 2011

Kineser och Pingviner (Arbetarrörelsens Helgon)



Idag har jag inventerat böcker i arbetarbiblioteksmuseet hela dan. Igår hade jag jord under naglarna. Idag har jag bläck på näven. Huvudsaken det syns att man har jobbat!

Nu är skönlitteraturen över och de spännande faktaböckerna tog åter vid. Som historia. Eller varför inte biografier över Arbetarrörelsens Helgon (f-låt; Hjältar) som Kata Dalström, Hjalmar Branting, Fredrik Sterky, August Palm o.s.v. Jag fastnade i spännande diskussioner om socialism och marxism (vilka jag återkommer till då jag glömde mina i smyg nedskrivna anteckningar)!

Resereportage och äventyrliga huppigupptäcktsfärder i exotiska länder (främst "Söderhavet" med gubbsjuka bilder på "skönheter" till småbrudar och norr om Polcirkeln) var uppenbart väldigt poppis att läsa under det glada 30-talet. Jag vet inte varför jag finner boken på bilden så oerhört lustig? Eller det vet jag såklart egentligen: titeln förstärkt med omslagsbilden!

Det var lite svalare att sitta ute och fika frukost idag. Men det funkade. Äggen var från egna hönsen och allt var garanterat LCHF!