måndag 13 december 2010

Gnagande oro och stel nacke - och en dos hatLucia kom som väntat inte och sjöng för mig. Men jag fick kravbrev från Skatteverket: "6.829 oss tillhanda senast 27 december 2010. Obs! Din skuld överlämnas till Kronofogdemyndigheten om du inte betalar alla skatter och avgifter i tid!"

Julefrid över nejden rår. Jag som trodde att jag redan var utlämnad till Kronis. Lever jag som en riktig kyrkoråtta december och januari (minst) så kanske jag slipper fogden. Jag lämnade arbetslöshetsförsäkran till Försäkringskassan genom Arbetsförmedlingen idag. Har jag tur kanske jag får pengar den 28:e. "Bara" en dag försenat till Skatteverket. Men då gällde det att jag hann till Arbetsförnedringen innan 16.00 när de stängde. Vilket jag självfallet missade med en minut då stadsbussen var rejält försenad och körde omvägar. Där satt jag och stampade och stönade och kände det som att betalningsanmärkning eller inte berodde på om jag hann fram i tid. Men lyckligtvis kom en och öppnade tillfälligt så jag kunde lämna försäkran i lådan...

I ett sånt läge är det svårt att tänka som Dalai Lama. Och det var tur att jag hade Exodus i lurarna. Behövde riktigt arg musik att avreagera mig med:

Hate lives in me
Hate- I need it and it needs me
Hate- I feed it and it fed me
Hate-I breed it and it bred me
Hate
Hate- I read it and it read me
Hate- I lead it and it led me
Hate- I bleed it and it bled me
I breathe it in, and it breathes through me

I instruct you
And I destruct you
I deconstruct you
Until my hate has fucked you


Oron gnagde i magen som en hel minkfarm med rabies. Men det släppte lite. Drack kaffe ur Mårran-muggen innan jag stack till badet och bastun. Kände mig som en hårding från Tusen Sjöars Land.

Arombastun var riktigt brännande och svettig idag. Vi kletade in kropparna med havregryn och med grovsalt. Kanske inte lika finskt som björkris och snörullning. Bubbelpool däremellan.

Träffade Lolla efteråt och vi diskuterade skatter, idiot-terroristen i Stockholm som får Sverigedemokraterna att utbrista: Äntligen! och lite annat. Direkt efter ringde min kompis Lars och vi diskuterade Fas 3 och historiska forskningsprojekt i en timme. Kul!

Oron i magen har dämpats och smärtan i nacken (är stel som en pinne och har väl legat fel) har ökat. Lyssnar på S ♥ fia Källgrens julskiva och är nyss färdig med spaghetti & köttfärssås. Som ska avnjutas till Trolltider eller något annat som är trevligt. Och därmed (med Muminmammans ord) bra för magen!


För övrigt anser jag att det är sexigt att betala skatt! Till skillnad från Mona Sahlin!

9 kommentarer:

Ladyintuition sa...

klart att betala skatt är både häftigare och sexigare än Mona Sahlin:-) Havregryn o salt? Det är hudvård det:-)

Ladyintuition sa...

klart att betala skatt är både häftigare och sexigare än Mona Sahlin:-) Havregryn o salt? Det är hudvård det:-)

Caligula sa...

Riktig spa på Tivolibadet! =

Caligula sa...

Innan hade de matolja i saltet så man blev riktigt nerkletad... blev inte av med den hur man än duschade och badade... =P

lillasystern sa...

hörrö, inte ska du behöva hamna hos kronis. hinner du inte få pengar i tid så säg till, vi fixar det isf, får nog csn 23:e.

Caligula sa...

Underbart, lillasystern! 23:e är ett magiskt datum! Feliz Navidad! =D

lillasystern sa...

Ah yeah! då skrämmer vi bort både onda mostrar och kronis!

Caligula sa...

Yeah! Och moderater och kronvrak! =P

Anonym sa...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel