tisdag 14 december 2010

Martins mustiga men meningslösa matblogg (middag med muslimer)


Rykande varm lussekatt och källarkall julmust innan jag stack från Statarmuseet. Ingen dum "stat" (naturaavlöning) efter ett städpass i ett rejält vinteruppvärmt museum. Julstök med en förstaklass; söta men smulade rejält med sina egna vedspisbakade pepparkakor.

Nyss mumsat mig mätt medelst middagsmat. Först sista resterna spaghetti & köttfärssås från igår. Efter det en rejäl "korv" ärtsoppa som jag drygade ut med riktig (nåja) korv. Och rejält med dijonsenap och timjan för att få någon som helst smak. Coops ärtsoppa är knappast Soldatens. Men man har råd med den (koka egen är inget man gör när man kommer hem hungrig från jobbet).

Debatt till maten. Hela avsnittet var i kölvattnet av terrordådet i Stockholm. Lars Vilks deltog och var lika gaddlös som de flesta andra. Det hela handlade om om muslimer var mer benägna att spränga sig och andra i luften än andra homo sapiens är. Vilket statistiken (den globala, långt ifrån den europeiska) tycktes tyda på. Fokus hamnade på islam som en "uråldrig religion som försöker anpassa sig efter en modern och civiliserad värld". Att det finns både snälla och dumma muslimer. Politiken var nästan totalt utelämnad. Att Sverige deltar aktivt i Afganistankriget. Segregationen och alienationen som kan leda till identitetskriser och fanatism. Rasism och strukturell diskriminering. Debatt och debatt... äääh! Jag är skeptisk!

Imorgon blir det kinabuffé på restaurang China Wall i Kristianstad med polaren Steve! På torsdag är det julbord på Statarmuseet! Det gäller att variera kosten! Då tröttnar man inte ens på att skriva meningslösa matbloggar som denna!

Raaaaaaap!

2 kommentarer:

Stefan Kress sa...

Såg med på debatt. Belinda är usel och Lars satt mest och såg ut som en tomtajävel. Ska bli gott med chinawall imorgon broder!! ;-)

Caligula sa...

Håller med! Belinda känns totalt malplacerad! Å andra sidan är hela programidén ett stort skämt!

Kinamat däremot, broder! Kinamat! =P