lördag 25 december 2010

Gothic X-mas \m/ (fast ganska fröjdefull ändå!)




Hail mighty Santa, lord of this world! \m/

Det blev inget besök av Tomten i år. Heller ingen midnattsmässa med Påven. Istället fick det bli en midnattsmässa med Satan. Minst lika röd som Santa. En svart katt tittar ut över den vita snön. Ondskan över nejden rår.

Men julklappar fick jag! Ett tiopack strumpor och en skål ischoklad! Och jag som egentligen bara behöver mat, dryck och kramar!

Och visst blev det julefrid på julafton. Framför dumburken. Jul i folkton gick i repris från förra året med bl.a. Ale Möller och mitt eget lilla vinterväsen Sofia Karlsson. Höjdpunkten var självfallet när sistnämnda snöjungru sjöng Dan Anderssons Julvisa i Finnmarken. Vackrare än så kan det aldrig bli.

Karl-Bertil Jonsson fortsatte att skänka glädje åt de sämre förmedlade i samhället. Blondinbella kallar honom "sin tids AFA" som "tar lagen i egna händer". Undrar hur hon reagerar när Robin Hood rövar tillbaka allt guld från Prins John? Prisa Gud! Här kommer skatteåterbäringen! Att ta från dom rika och ge till dom fattiga! Är inte Sir Väs ganska lik Anders Borg btw?

Ulf Starks fina Kan du vissla Johanna? är ett lika vackert julevangelium som Tage Danielssons. Köp en dyr cigarr, stjäl en ros och tag en ensam människa ut på sitt sista äventyr! Imorgon kan det vara för sent!

Den fröjdefulla julstämningen började dock redan natten/morgonen till julafton när jag och min ömma moder avnjöt julpsalmer med Sissel Kyrkjebö och Jöran Edman på LP!

* Må julefriden fortsätta vara med Er! *

Inga kommentarer: