fredag 17 december 2010

Nordpreussen über alles IIAll inclusive var ordet för helgen! Den flytande (vegetariska) födan bestod av whisky, konjak, vodka (att blandas med Bravo-apelsinjuice till screwdriver), glögg (lättglögg perfekt spetsad med vodka), starköl, mjölk och såklart bryggkaffe!

Åkte jag till Karlskrona bara för att supa? frågar sig Vän av Ordning och Moral? Jag svarar: nej, men det underlättar! Jag skulle kunna till Staun enkom för julbordet: revben (det bästa på julbordet och klara direktiv från värden: Man får äta revben med nävarna!) Underbar rökt makrill och kokt ägg med kaviar (är man vid en kuststad eller inte?)! Stekta köttbullar (med juligt röd rödbetssallad) och prinskorv (pågapickar), skinka och Edvins senap! Ingen janssons utan råstekt potatis med vitlök (som självfallet är fan så godare och perfa som tilltugg)! Och mycket mer (innan Ni och jag själv stupar av multipla matorgasmer)!

Musiken var mycket doom och postrock! Episkt och stämningsdämpande! Så lördagen fick bjuda på mer upptempo med The Clash, U2 och inte minst Ånkel Kånkels jul (mer julstämning blir det aldrig)!

Filmer så klart! Stallones The Expendables med actionhjältar som regisörn själv, Arnie, Dolph, Bocken Bruse Willis och en jävla massa kampsportare fick igång macho-männen i oss och bjöd både på påkostade explosioner och action-mässig internhumor! Bottom-långfilmen gjorde att både Fawlty Towers och skräckfilm kändes överflödigt! The Doors-dokumentären (med Johnny Depp som berättarröst) fick oss att deka ner oss och penetrera vårt inre! Inglorious Basterds är antagligen historiens bästa film! Som fantastiskt vackra Nyckeln till frihet utmämdes till (som man bara beundrar och älskar trots alla klyschor: en vis och snäll negerkompis, en ung och ambitiös vit kille som lyckas gräva sig ut med en sked, en ond och profiterande fängelsedirektör)!

Andreas storasyrra Ulrika kom och hälsade på, vilket såklart var kul! Vi kom in på Siesta!-festivalen (där snorungarna på campingen frågar: Vad gör NI här?!) Och dessa bör släppa sina första band vilken sekund som helst!

Inga kommentarer: