fredag 3 december 2010

Rockweekend 2010 del 3 - Musiken del 1 - Torsdagen


Det blev en extrakväll med musik på torsdagen. Och vilken musikkväll. Herresatan!

Obituary är inget band jag lyssnat på. Men de var riktigt bra. Inte lika skrikiga som jag upplevt dem på skiva. Istället slogs jag av det Black Sabbath-doomiga. Och blev inte förvånad när Lennartsson sa att de influerat band som My Dying Bride.

Tarja har jag sett tidigare med Nightwish (t.o.m. pussat och kramat och fått autograf på min Caligula-tröja!). Nu var hon inte lika operamässigt uppspacklad. Tvärtom en supersöt rocktjej i vit klänning. Som rörde sig rockigare och mer lättsamt på scenen och gjorde Tecknet \m/. KÄRLEK! Det blev inte lika mycket Nightwish som jag trodde. Men hon brände av en av deras bästa låtar: Wishmaster. Covers som Alice Coopers Poison och Gary Moores Out in the fields retade vissa. Dock inte mig. Fast jag tyckte att den största behållningen var hennes egna gotiska solosånger som I walk alone.

Eftersom bara ett staket skilde scenområdet från campingen hörde man lika bra "hemifrån". Jag avnjöt Annihilator i en brassestol inmundigande något alkoholmässigt (utgår jag ifrån). Det spratt i en när man hörde Clowns parade och (Who the fuck is) Alison Hell.

Självfallet var torsdagens (och hela festivalens) stora höjdpunk(t) trion från Newcastle: Venom! Fuckin' Hell Yeah! Setlisten var i stort sett densamma som när jag och Lennartsson såg dem på KB i Malmö 31 maj 2007. Och den klagar man inte på! Black Metal! 7 Gates of Hell! Bloodlust! Welcome to Hell! Possesed! Live like an angel! Countess Bathory! At war with Satan! Warhead! Antechrist! Metal black! Detta utgör bara ett urval! Självklart avslutades det med en rejält utdragen In league with Satan! En av de första låtarna och som inte var med i Malmö var Black flame of Satan! Alldeles, alldeles underbart! All hail Venom! Lennartsson var även han salig efteråt, men undrade varför de aldrig kör Sons of Satan live. Vilket man tveklöst kan fråga sig. Det enda som skulle kunna komplettera en redan komplett spelning. Som enbart jag, Ånkel Bajsmannen, Zotex och ett antal tonårstjejer syntes röja till framme vid kravallen! Och man konstaterade slutgiltigt att Cronos måste vara Universums fulaste varelse! Vad har han gjort för att uppnå denna lycka?

Inga kommentarer: